Kezdőlap » Egészségházból gyógyközpont

Egészségházból gyógyközpont

play-sharp-fill

Átadták a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új szakrendelőjét


Folyamatos a járóbeteg-ellátás átköltöztetése a kormányzati forrásból épült 5500 négyzetméteres új szakrendelőbe.


Hivatalosan is megnyílt a Bajcsy-Zsilinszky Kórház területén épült új szakrendelő. Az épület már 2020-ban elkészült, de a világot megbénító koronavírus-járvány keresztülhúzta a terveket, így az épület rendeltetésszerű működése váratott magára. A pandémia alatt oltópontként működött az intézmény, s több mint százezren kapták meg itt a szérumot, sőt, az oltási akciónapok keretében még márciusban is szép számmal érkeztek a vakcina felvételére az oltakozók. De a szakrendelő nemcsak emiatt lett szerves és fontos része az egészségügynek. Időközben a kórházban is felújítás kezdődött, így megújul a kardiológia, a neurológia, a sebészet, a szemészet és a szülészet is, és ezekből az osztályokból többet a szakrendelő fogadott be ideiglenesen.


– A kormányzat arra törekedett az utóbbi tíz évben, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház visszanyerje helyét a magyar egészségügyi rendszerben – mondta a március elejei ünnepélyes átadón prof. Dr. Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere ezzel utalt arra, hogy a kórház 1932-es megépülését követően Közép-Európa legmodernebb egészségügyi intézménye volt. A miniszter ezenfelül ismertette, hogy a  kormány elindította a vidék egészségügyi fejlesztési tervét, amire eddig 600 milliárd forintot költött. A hasonló léptékű Egészséges Budapest program célja pedig a fővárosiak és az agglomerációban élők egészségügyi ellátásának javítása. Ennek nemcsak a szakrendelő megépítése a része, hanem a kórház most is zajló, 3,2 milliárd forint értékű informatikai és orvostechnológiai fejlesztése is.


Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő felidézte, hogy a szakrendelő megépítése egy levél megírásával kezdődött. Kőbánya jobboldali vezetése 2010-et követően számos intézményt és orvosi rendelőt újított fel, aminek köszönhetően a kerület olyan dinamikusan fejlődött, hogy az egykor lesajnált kőbányai lakótelepek lakásárai elérték zuglói társaik árát, sőt akár meg is haladták azokat. Csakhogy a Kőbányai úti Egészségház felújítása már meghaladta a város anyagi lehetőségeit. Ezért D. Kovács Róbert Antal polgármesterrel és György Istvánnal, aki ma a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek a szakrendelő fejlesztése érdekében. Mint kiderült, a kormányfő egykor maga is az Egészségházba járt fogorvoshoz, így ismerve a helyi állapotokat nem kellett sokat győzködni a felújítás szükségszerűségéről.


Az átadó sajtótájékoztatót követően Stubnya Gusztáv, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója végigvezette a vendégeket,  Kásler Miklóst, Révész Máriuszt, D. Kovács Róbert Antalt, illetve dr. Pap Sándor kerületi gazdasági és fejlesztési tanácsnokot az új szakrendelőben. Mint Stubnya Gusztáv elmondta: a Bajcsy ma is a kelet-budapesti régió vezető kórháza, amely 240-250 ezer lakos ellátásáért felel Kőbányán, a XVII. kerületben és az agglomerációban.


Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget