Kezdőlap » Februárban 10 754 ingatlan cserélt gazdát

Februárban 10 754 ingatlan cserélt gazdát

play-sharp-fill

Februárban folytatódott az erős éveleji tendencia: a magyarországi ingatlanpiacon 10 754 adásvétel történt, ez 29 százalékkal több a januárinál – közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslést a Duna House pénteken az MTI-vel.

Az ingatlanközvetítő cég közleményében kiemelte: a februári adat újra átlépte a 10 ezres határt, ami utoljára 2022 júniusában történt meg. A Duna House várakozása szerint az első negyedévben kitart a fokozódó ingatlanpiaci aktivitás, amit az otthonteremtési támogatások és a csökkenő hitelkamatok okoznak. A vevői érdeklődés továbbra is erős, ami márciusban további sikeres tranzakciókat eredményezhet.
    

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass magyarországi adatai alapján idén februárban 70 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitelt kötöttek. Ez januárhoz képest 5 százalékos csökkenés, viszont a tavaly februári mélypont több mint duplája. 
    

A csok múlt év végi kivezetésének áthúzódó hatása után, a következő hónapokban már az új otthonteremtési támogatások húzhatják felfelé a hitelpiacot. A hiteles vásárlóknál egyértelműen érezhető a csökkenő kamatok okozta bizalom, amely így az adásvételek számában is emelkedést jelenthet – írta a Duna House.

2024. március 1.

(MTI)

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget