Kezdőlap » Interjú Szentkirályi Alexandrával

Interjú Szentkirályi Alexandrával

play-sharp-fill

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő: Brüsszel zsarol minket, hiszen visszatartja azokat a forrásokat, amelyek Magyarországnak, a magyar embereknek járnak


Sorsdöntő lesz a gyermekvédelmi népszavazás


Az április 3-i választás Szentkirályi Alexandra szerint sorsdöntő az ország jövőjének szempontjából, hiszen a parlamenti mandátumok mellett Európában elsőként szavazhatunk arról, hogy gyermekeink nevelésébe kik szólhassanak bele. 


Mit vár a kormány a gyermekvédelmi népszavazástól?


Minden szülő a lehető legjobbat akarja a gyerekének. Senki sem szeretné, ha a tudta nélkül a gyermekének olyan előadásokat, filmvetítéseket, foglalkozásokat tartanának, amely az életkoruknak nem megfelelő. Mi úgy gondoljuk, hogy el kell ismerni a szülők azon jogát, hogy ők mondják meg, hogyan akarják nevelni gyermeküket. Ahogy az április 3-i választás is sorsdöntő az ország jövőjének szempontjából, hiszen arról szavazunk, hogy előre megyünk azon az úton amire 2010-ben ráléptünk, vagy egy hátraarcot veszünk és visszafordulunk a kudarcos baloldali politikához. Hasonlóan a gyermekvédelmi népszavazás is rendkívül fontos a gyermekeink, a magyar családok jövőjének a szempontjából. Európában először a magyar emberek közvetlenül is elmondhatják a véleményüket ebben a fontos kérdésben, ahelyett hogy a fejük fölött születne döntés. Ezért is fontos, hogy minél többen ott legyünk!


Annak eredménye befolyásolhatja-e az Európai Unióval és az Európai parlamenttel kialakult feszült viszonyt?


Brüsszel zsarol minket, hiszen visszatartja azokat a forrásokat, amelyek járnak Magyarországnak, a magyar embereknek. Sokan talán még emlékeznek, hogy 2015-ben, amikor a migrációs válság kitört, milyen hatalmas támadások kereszttüzében kellett megvédenünk a magyar határt, a magyar emberek és Európa biztonságát. A migráció esetében is bebizonyosodott, hogy igazunk van, akkor is több millió ember mondta el a véleményét a népszavazáson. Mára már Brüsszel meghátrált, egyre többször kezdik elismerni, hogy igazunk volt.  Most, amikor a gyerekeink jövője a tét, ismét támadásba lendültek ezek az erők. Ahogy a migrációs népszavazásnál, úgy Brüsszelnek a gyermekvédelmi népszavazásnál is figyelembe kell vennie  a magyar emberek véleményét


Elsősorban baloldali politikusok és médiumok előszeretettel hangoztatják, hogy a kiskorúakat érintő érzékenyítés Magyarországon fel sem merül. Mit gondol erről az érvelésről?


Valóban hallani olyan hangokat, hogy a magyar kormány farkast kiált, amikor a szexuális propaganda iskolákba, óvodákba való beférkőzéséről beszél, azonban az elmúlt években is láthattuk, hogy ami megjelenik Nyugat-Európában, az előbb-utóbb nálunk is felüti a fejét. Ismét a migrációs veszélyre tudok visszakanyarodni. Amikor elkezdtünk erről beszélni, akkor a baloldali politikusok “álproblémának” nevezték a kérdést. Aztán kiderült,  hogy az álprobléma valójában egy nagyon is valós, emberek mindennapjait befolyásoló, országaink történelmét hosszú évekre meghatározó probléma. Akkor járunk el felelősen, ha elébe megyünk a bajnak, nem várjuk meg, hogy ránk dőljön a ház.  


Mi a véleménye arról, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara “Szexuális nevelés a születéstől a serdülőkorig” címmel indított online kurzust, ami bárki számára elérhető? 


Mivel Magyarország egy demokratikus ország, a törvényi keretek között lehet indítani hasonló kurzusokat. Sokan megpróbálják a gyermekvédelmi törvényt félreértelmezni, de fontos tisztázni, hogy a 18 év felettiek életébe senki nem akar beleszólni, ez csak és kizárólag a gyermekeink védelméről szól.  

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget