Kezdőlap » Közép-Kelet-Európa legmodernebb gyógyszerlogisztikai létesítményét vette birtokba a Hungaropharma Kőbányán

Közép-Kelet-Európa legmodernebb gyógyszerlogisztikai létesítményét vette birtokba a Hungaropharma Kőbányán

Jövőálló, teljesen automata magasraktári szolgáltatással bővült a Hungaropharma 3PL+ szolgáltatási köre. A piacvezető gyógyszer-nagykereskedő Third-Party Logistics konstrukciója több mint 20 ezer raklapnyi, hőszabályozott tárhellyel és hozzá tartozó logisztikai, adminisztrációs, beszállítói, minőségbiztosítási, pénzügyi és egyéb szakmai tanácsadói megoldásokkal áll gyógyszeripari termékek gyártói és forgalmazói rendelkezésére, országos lefedettségű komplex logisztikai és disztribúciós hálózatot biztosítva.

A közel 11 milliárdos beruházás 2 ütemben épült fel és a most átadásra kerülő automata magasraktárral, valamint jelentős kapacitással bíró gyógyszerlogisztikára alkalmas hűtött raktereket magában foglaló komplexummal immáron 18 500 m2-en nyújt teljes körű logisztikai szolgáltatást Magyarország piacvezető gyógyszer-nagykereskedője. „Mai megnyitó ünnepségünkön – nyugodt szívvel állíthatom -, hogy nemzetgazdasági jelentőségű beruházás átadása történik meg!” – hangsúlyozta Dr. Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója.

A Hungaropharma Budapesti Logisztikai Központjának harmadik üteme nemcsak saját készletek, valamint gyógyszergyártó partnereink készleteinek logisztikájára alkalmas, de lehetőséget ad esetleges válsághelyzeti együttműködés keretében közösségi készletek tárolása is.

Az október 26-i ünnepélyes átadáson részt vett Varga Mihály Pénzügyminiszter is. „Az elmúlt évek válságai során bebizonyosodott, hogy a gazdaságpolitika szuverenitásának és az önellátás erősítésének kulcsszerepe van a sikeres kilábalásban” – jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte: a kormánynak a járvány és a háborús válság ellenére is sikerült megvédenie a magas foglalkoztatást, ennek eredményeként a magyar gazdaság a térség egyik legnagyobb ütemű növekedését érheti el jövőre.

A magyar gyógyszer-logisztika ünnepi eseményén beszédet mondott Dr. Müller Cecília Országos Tisztifőorvos, Dr. Bidló Judit az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár, valamint D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere is.

Sz. Kis László, a Hungaropharma Zrt. Gazdasági vezérigazgató-helyettese; D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere; Varga Mihály Pénügyminiszter, Dr. Müller Cecília, Országos Tisztifőorvos; Dr. Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója; Füzesi Judit, a Hungaropharma Zrt. Általános vezérigazgató-helyettese; Dr. Bidló Judit, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár (balról jobbra)

A Hungaropharma Zrt. egyik kiemelt törekvése a meglévő rendszereit oly módon fejleszteni, hogy jelentősen csökkenjen a vállalat ökológiai lábnyoma. A BLK III. magasraktárat és az új szolgáltatást is ennek fényében alakította ki a cég: a fenntartható működést többek között az eszközök energiavisszanyerő tulajdonságával, innovatív nagykapacitású hőszivattyús megoldással, valamint napelemek alkalmazásával biztosítja.

A gyógyszerlogisztikai központ szolgáltatásairól a weboldalon (hungaropharma.hu/rentalwarehouse) érhetnek el minden információt az érdeklődő gyártók és forgalmazók.

Forrás: Hungaropharma Zrt. / sajtóközlemény

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget