Kezdőlap » Ma van a magyar kultúra napja

Ma van a magyar kultúra napja


A magyar kultúra napját 1989-től kezdődően ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy 1823-ban Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Ezen alkalomból a Magyar Nemzeti Múzeum több programmal is várja az érdeklődőket.


13 órától idő- és térutazást tehetnek az első magyar múzeum klasszicista épületében: mesélő falak, izgalmas történeteket hallgathatnak nemcsak az évszázados terekről, hanem a benne megfordult híres történelmi személyekről, a történelemben és a múzeum történetében betöltött szerepükről.

14 órától exkluzív tárlatvezetésen vehetnek részt, megtudhatják, hogyan kerültek az Árpád-házi királyok Horvátország trónjára, mit rejt ez a több, mint 800 éves közös múlt, mit mesélnek a horvát és magyar kötődéssel egyaránt rendelkező nemesi családok ódon várkastélyainak falai, milyenek voltak a művészeti kapcsolatok a két nemzet között az elmúlt évszázadokban. A nap további részében a 19.század történetével ismerkedhetnek meg.


További részletek:


Programok

 


 

 

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget