Kezdőlap » Nívódíjat kapott a Kőbányai Mocorgó Óvoda

Nívódíjat kapott a Kőbányai Mocorgó Óvoda

play-sharp-fill

November 22-én a Néprajzi Múzeumban megrendezett gálán hirdették ki a 25. alkalommal megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győzteseit. A pályázatot az 1951-ben alakult párizsi székhelyű Nemzetközi Ingatlan Szövetség 1992-ben létrehozott magyar tagozata, a FIABCI Hungary (másik nevén a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület) szervezte.

A magyar és a nemzetközi szakmai zsűri 11 kategóriában díjazta a magyar ingatlanfejlesztések legjobbjait, amelyek 2024-ben a nemzetközi döntőn Szingapúrban is képviseltethetik magukat. A fődíjak mellett számos különdíjat is kiosztottak, köztük a Kovács Attila Emlékdíjat a Kőbányai Mocorgó Óvoda új épületének megvalósításáért ítélték oda.

A Kőbányai út 38. szám alatt a meglévő korszerűtlen földszintes oktatási-nevelési épületek bontását követően egy új 6 csoportos, kétszintes óvoda épült fel csökkentve a beépített területet és növelve a zöldfelületek méretét. Az intézmény gyermekbarát jellegét hangsúlyozzák a klasszikus formabedobós játékra emlékeztető vidám játékos színek és geometrikus formák, amelyek az épület külső homlokzatán és belső tereiben visszatérően jelennek meg. A csoportszobák egy jól átlátható rendszerben a világos és tágas belső aula köré szerveződnek. Az egyes csoportszobák és az udvar kapcsolatát a tágas árnyékolókkal fedett teraszok biztosítják. A természetes anyagok alkalmazása és a természetközeliség kiemelt szempont volt a tervezésnél. A korszerű műszaki megoldásokkal (hőszivattyú, napelemek stb.) jelentősen csökkent az épület energiafelhasználása.

Forrás: sajtóanyag

Bővebben: https://epiteszforum.hu/mutatjuk-a-xxv-magyar-ingatlanfejlesztesi-nivodij-palyazat-nyerteseit-

Címoldali fotó forrása: D. Kovács Róbert FB

 

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget