Kezdőlap » „Passzold vissza, Tesó!” – kőbányai mobiltelefon visszagyűjtő kampány

„Passzold vissza, Tesó!” – kőbányai mobiltelefon visszagyűjtő kampány

play-sharp-fill

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket, a kihalás szélére sodorva őket. Ha a használt készülékekben található ásványok újrahasznosításra kerülnek, akkor ezen ércek bányászata csökkenni fog.

A Kőbányai Önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért idén is csatlakozott a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös, „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű mobiltelefon visszagyűjtő kampányához.

A kampány célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonok újrahasznosítás céljából, minél nagyobb mennyiségben visszagyűjtésre kerüljenek.

A kampány 2023. november 22-éig tartó időszakában arra kérnek mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő a használaton kívüli mobiltelefonját, keresse fel a kijelölt gyűjtőpontokat nyitvatartási idejükben, és dobja be azt a kihelyezett dobozba.

A visszagyűjtő dobozokban kizárólag adatmentes és használaton kívüli mobiltelefon, GPS, táblagép és ezek tartozékai (töltő, fülhallgató) helyezhetőek el.

Gyűjtőpontok a plakáton olvasható helyszíneken.

Szöveg és plakát forrása: kobanya.hu

 

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget