Kezdőlap » Póka Egonra emlékeznek október 1-én a Várkert Bazárban!

Póka Egonra emlékeznek október 1-én a Várkert Bazárban!

Póka Egonra emlékeznek ???? a Várkert Bazárban!
A közelmúltban 68 évesen elhunyt basszusgitáros, Póka Egon emléke előtt tisztelegnek október 1-jén 10 órakor, a zene  világnapján a Várkert Bazár Öntőház udvarán.
A nem sajtónyilvános eseményen minden rajongó, zenésztárs, barát és ismerős végső búcsút vehet a magyar blues egyik legnagyobb alakjától, elhelyezheti az emlékezés mécsesét és virágát a megemlékezés helyszínén.
Póka Egon Benedek 1953-ban született Budapesten. Első ismertebb zenekara a Metro volt: a Sztevanovity Zorán által vezetett, addigra többször átalakult együttesben 1971-ben zenélt. Tagja volt a Tűzkerék, az Olympia és a Juventus zenekarnak, legnagyobb sikereit a Hobo Blues Band tagjaként érte el: a zenekarban 1978-tól 1993-ig tizenkét lemezen játszott, köztük a legsikeresebben, az 1984-ben megjelent dupla albumon, a Vadászaton, amelynek zenéjét Tátrai Tiborral közösen jegyzi.
2009 és 2011 között, a zenekar utolsó korszakában ismét játszott a Hobó Blues Bandben és az elmúlt években is többször színpadra lépett Földes László Hobóval. 1997-től 2009-ig a P. Mobil tagja volt, utána saját formációja, a Póka Egon Experience vezetője lett. Alapítója, igazgatója volt a budapesti MZTSz Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskolának.
2003-ban Kőbánya díszpolgára lett, 2012-ben megkapta a Magyar Érdemrend tiszti keresztjét, 2019-ben Máté Péter-díjat vehetett át. (Forrás: MTI)
Emlékét szívünkben örökké megőrizzük!
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget