Kezdőlap » Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! – Petició

Stop Gyurcsány, Stop Karácsony! – Petició

Az évnek számomra legkedvesebb része a koraősz, az „indián nyár”. Gyönyörűen sárgulnak a levelek, a napfény még cirógat, de már nem éget, a piacokon és a boltokban megjelenik a körte, a szőlő, a szilva, a gesztenye. Az időjárás és a természet utoljára még megmutatja nagyszerűségét, mielőtt megjön a hideg és más örömök után kell néznünk.

  Az idei ősz egy kicsit más, mint az eddigiek – és nemcsak azért, mert újabban a megszokottnál is többet ülünk a budapesti dugóban. A szeptember az iskolakezdéssel együtt meghozta a politikai főszezont is: akcióban van valamennyi politikai párt, a piacokon az őszi gyümölcsök mellett aláírásokat gyűjtő aktivisták is várnak bennünket.

A baloldal különböző formációi előválasztást tartanak: látszólag makulátlan erkölcsű, múlt nélküli vagy feddhetetlen múltú emberek mosolyognak a standok mellől, élükön a közlekedési torlódások védőszentjével, Budapest új főpolgármesterével, Karácsony Gergellyel. Az üzenetük egyszerű: legyőzik Orbán Viktort és megváltoztatnak – nemes egyszerűséggel – mindent.

A Fidesz ezzel szemben „STOP Gyurcsány! STOP Karácsony!” néven hirdetett petíciót, és gyűjti a támogató aláírásokat. Vajon miért fontos ezt a két embert megállítani? Gerit, a kétballábas főpolgármestert, aki olykor a kamerák kereszttüzében biciklizik át a piroson, és Ferit, aki tornacipőben hívja fröccsözni a fiatalokat? A kérdés jogos, és megérdemli, hogy megválaszoljuk!

Az csak az egyik baj Karácsony Gergellyel, hogy minden állítása ellenére sincs meg a nyelvvizsgája, vagy, hogy állítása szerint, kerékpárral jár munkába, de minden nap ott várja a ház előtt az autó a sofőrrel. Ha mondhat igazat is, meg szépet is, nem az igazhoz húzza a szíve. A másik, hogy amióta megérkezett, kerékpársávokat és dugókat hozott magával, a beruházások nagy részét el sem kezdte – amit elkezdett, azt késve, átgondolatlanul, egyszerre és csökkentett tartalommal. Szeretné vezetni Budapestet, csak a város meg az emberek zavarják ebben. A harmadik, hogy múlt nélküli, tiszta emberként lépett be a Főváros kapuján, aztán telerakta a fővárosi önkormányzatot a múlt levitézlett embereivel, volt minisztertől a volt kormányszóvivőig. Egészen pontosan: körülvette magát Gyurcsány Ferenc embereivel. Vajon az általa hangoztatott 99%-ban egyetlen új embert se talált? 

Így jön ő a képbe: a baloldal örökzöld slágere, Feri. Megy, szervez, nyilatkozik az egész baloldal nevében, pulóverben, tornacipőben. Mozgatja a szálakat, irányít, alkukat köt, embereket emel fel, vagy buktat meg. Vajon elfelejtettük volna tizenegynéhány év alatt, ki ez az ember? Idézzük hát fel röviden!

Néhány éves miniszterelnöksége alatt Gyurcsány (akkor még tornacipő nélkül) a meglévő adókat megemelte és többféle  új adót vezetett be. Elvette a családi adókedvezményt az egy- és kétgyerekes családoktól, és elvett egy évnyi GYES-t. Visszavonta a támogatott forinthiteleket – teret engedve a devizahitel-válság kibontakozásának. Emelte a gáz és a villany árát. (Emlékeznek? „Nem lesz gázáremelés!”) Bezáratott több tucat kórházat, elengedett 9000 orvost és szakdolgozót az egészségügyből. Megszüntetett 283 óvodát, és bezárt 100 iskolát, fizetőssé tette az óvodai és bölcsődei étkeztetést. A közszférában megszüntette a 13. havi bért és eltörölte a 13. havi nyugdíjat. A töredékét sem tudjuk itt felsorolni a Gyurcsány-kormányok megszorító intézkedéseinek – ahogy ők hívták „reformjainak”. El ne felejtsük: rendőröknek öltözött verőlegényeket küldött békésen megemlékező, ártatlan emberekre, gumilövedékkel és könnygázgránáttal lövetett rájuk. Mert Gyurcsány Ferinek nem csak a kormányzásról, a demokráciáról is volt elképzelése – mindkettőt bemutatta…

Valójában, minden ellenzéki jelölt mögött Gyurcsány Ferenc áll. És ő újra jön, tornacipőben, most éppen Karácsony Gergelynek öltözve, hozza a reformokat, duzzad az ötletektől. Róla már tudjuk, hogy mit hoz magával, mert megtapasztaltuk: adóemelések, rezsiköltségek megemelkedése, az ország eladósítása, a családtámogatási rendszerünk veszélyeztetése, a „Nők 40” és a 13. havi nyugdíj elveszítése, és még sorolhatnánk. 

Kötelességünk elmondani azoknak, akik ezt még nem láthatták, emlékeztetni rá azokat, akik egyszer már megélték, és azokat is, akik elfelejtették. 

A látszólag egyszerű „STOP Gyurcsány! STOP Karácsony!” mottó mögött tehát, a múlt fájdalmas tényei és a jövő súlyos veszélyeire való figyelmeztetés látható. Össze kell zárnunk, a saját érdekünkben – különben újra jön Gyurcsány Feri.

Ha ezt Önök sem akarják, csatlakozzanak, és írják alá a petíciót!

Dr. Pap Sándor

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget