Kezdőlap » Tekintsünk bizakodva előre!

Tekintsünk bizakodva előre!


Dr. Pap Sándor választókerületi elnök gondolatait közöljük a legfrissebb lapszámunkból:Az év első két hete idén is a szokásos módon, a költségvetés tárgyalásával indult a városházán. Hogy Kőbánya élete hogyan alakul majd a 2022-es évben, jórészt ez a néhány hét dönti majd el. Bérek és juttatások, pályázatok és segélyek, beruházások és felújítások vonulnak végig a hivatal dísztermének hatalmas kivetítőjén, a vezetés pedig lelkiismeretesen értékel és dönt. Másfél évtized tapasztalata jól jön ilyen helyzetekben, akkor is, ha nincs járványhelyzet és a belőle következő bizonytalanság – pláne, amikor van. 

Az idei már a harmadik év, amikor a szokásosnál is óvatosabban tervezzük kerületünk költségvetését. Sok a bizonytalanság, amelyekre felelős vezetőként fel kell készülnünk. Ahogy Magyarország ki van téve a világban zajló káros egészségügyi és gazdasági folyamatoknak, úgy Kőbánya is együtt lélegzik az itthon zajló eseményekkel. Járványhullámok jönnek és mennek, de ha az egészségügyünk erős és jól felszerelt, ha van elég vakcinánk, ha helytállnak az egészségügyi dolgozók, ha mindannyian erősek és összetartók maradunk, akkor sikerrel vívjuk meg a harcot mindenkiért és megóvjuk a közösen elért eredményeinket. Világszerte nőnek a mindennapi életünkre kedvezőtlenül ható energiaárak, amellyel együtt romlik a nemzetközi gazdasági környezet! De ha a vezetőink jó döntéseket hoznak és a külföldi érdekek helyett a nemzeti érdeket, a magyar emberek biztonságát tartják szem előtt, bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Ha megmaradhatnak az alacsony adók és rezsiköltségek, ha folytatódhatnak a béremelések, ha nem a megszorítások és az adóemelések, hanem a fizetésből élők, a családok és a nyugdíjasok támogatása vezérli a döntéshozók szándékát, akkor a megszokott világunk biztonságban marad.

Nem utolsó sorban tovább fejlődhet az otthonunk, Kőbánya, ami már tizenkét éve töretlenül gyarapodik és egyre jobb hely. Sőt, nekünk, akik itt élünk, a legjobb hely! Most van szükség felkészültségre, munkabírásra, hazaszeretetre és talpraesettségre igazán!

Ülünk a költségvetést tervező asztal körül és csak úgy repkednek a tíz- és százmilliók! Nemcsak beszélünk a jövőről, hanem teszünk is érte. Nekilátunk az Újhegyi rendelő felújításának, folytatjuk a Mocorgó Óvoda és Szervátiusz Iskola fejlesztését, az Újhegyi Uszoda strand része is megújul, fejlődik tovább az Óhegy park, utakat, járdákat, intézményeket újítunk fel. Kőbánya előre megy! Nézem a kollégákat, akikkel végigcsináltuk az elmúlt 12 évet. Tudást látok, tapasztalatot és nyugalmat. Jó egy ilyen csapat tagjának lenni! 

Vajon mindig ilyen békés lesz ez a munka, ilyen biztonságos és fejlődő lesz ez a kerület? Riasztó belegondolni, milyen viharos vizekre tévedne az országunk és benne az otthonunk is tapasztalt, felkészült vezetők nélkül. Hova jutnánk egy olyan kapitánnyal, aki a hajót idegenek kénye-kedve szerint kormányozná – ha kormányozná egyáltalán? Sodródnánk, talán el is süllyednénk. Láttunk már ilyet, remélem nem tapasztaljuk meg újra!

Bizalommal fordulok 2022 felé, és kívánom, hogy kevesebb bizonytalanságot hozzon számunkra, mint az előző év. Egy biztos: mi kőbányaiak, a Kormány és az önkormányzat támogatásával ezt a harcot is meg fogjuk vívni és együtt sikeresek leszünk! Ahogy eddig is, úgy ezután is higgadtan, felkészülten, hittel megyünk tovább, előre!

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget