Kezdőlap » 2747 teljesített kilométerrel a negyedik helyen végzett Kőbánya

2747 teljesített kilométerrel a negyedik helyen végzett Kőbánya

2747 teljesített kilométerrel a negyedik helyen végzett Kőbánya a települések versenyében a Futókörök Napján. 311-en léptek pályára a Sportligetben.
Az országos szabadidős rendezvénysorozat 10 órakor kezdődött, a nyitány után már több mint 100 futó rótta a köröket. Köztük Makai Viktória többszörös magyar bajnok ultrafutó, aki kislányával és férjével vágott neki a Sportliget tavaly átadott, 1 kilométer hosszú futókörének. Úgy tervezte, hogy addig marad a pályán, amíg a kisfia meg nem érkezik a nagymamával. Becslése szerint 25 kilométer fért bele ebbe az időtávba. Végül a 25 körből 66 lett, így a Sportligetben Makai Viktória tette meg a leghosszabb távot. Szabó István és Szabó Attila követte őt 60, illetve 50 kilométerrel. További 26 futó teljesített 20 kilométer felett.
Egy 60 év feletti hölgy az unokáját is benevezte, ők 3 közös körrel számoltak, de a nagyi ment tovább, hogy meglegyen a célul kitűzött 9-10 kilométer.
7 kört teljesített D. Kovács Róbert Antal polgármester, de Kőbányán futott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, aki 14 kilométerrel, a Sportközpont vezetője, Kuróczi Pál pedig 11 kilométerrel járult hozzá a kerületi eredményhez. Rajthoz állt a sportért felelős alpolgármester, Radványi Gábor és több önkormányzati képviselő, valamint számos kerületi sportegyesület versenyzője is.
Kőbánya egyébként délután 16 óráig őrizte harmadik helyét a versenyben, ekkor indultak meg a dabasi futók, akik végül annyira megnyomták a hajrát, hogy a negyedik helyről az elsőre futottak be 18 óráig.
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget