Kezdőlap » A munkaalapú társadalomban hiszünk!

A munkaalapú társadalomban hiszünk!

play-sharp-fill

Egyre nagyobb erőket mozgósíthatunk a megváltozott munkaképességű foglalkoztatásában, ráadásul ezen a területen a munka a megélhetést biztosító rendszeres jövedelmen felül, önbecsülést és a közösséghez tartozást is jelenti. A KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport Magyarország számos településén foglalkoztat a legkülönfélébb tevékenységi körökben mintegy 10 000 fő megváltozott munkaképességű dolgozót.  A kormány a munkaalapú támogatást szem előtt tartva, minden eddiginél több, 50,2 milliárd forintot fordít éves szinten a költségvetésből rehabilitációs célú foglalkoztatásra. A megváltozott munkaképességű emberek 44 %-a már jövedelemből tartja el magát és családját, ami több mint kétszerese a 10 évvel ezelőtti 18%-os aránynak.
Ez a szám annak tükrében is jelentős, hogy Magyarországon a munkanélküliség aránya 2010-ben 11,2 % volt, mára a koronavírus-járvány ellenére is mindössze 4,3 %. Ez az Európai Uniós átlaghoz képest is örvendetes eredmény!
 
Május utolsó napján a FŐKEFE Rehabilitációs Foglalkoztató Ipari Közhasznú Nonprofit Kft. budapesti Füzér utcai telephelyére látogatott Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, akit dr. Pap Sándor a kőbányai önkormányzat tanácsnoka is elkísért. Ezen a telephelyen mintegy 140 fő dolgozik, 95 %-uk megváltozott munkaképességű dolgozó.  A cégcsoport számos tekintetben piacvezetőnek számít, hiszen dolgozóik magas színvonalon végeznek értékteremtő munkát. A cégcsoport sokféle megrendelésnek, speciális igényeknek tesz eleget, így például a Füzér utcai telephely megváltozott munkaképességű munkavállalói csomagolják a MAGYAROCK szurkolói tárgyakat és ajándékokat a tokiói olimpiára. Csizi Péter ügyvezető vezetésével a látogatás során a nagyközönség is megtekintethette, hogy a Magyar Olimpiai Csapat márkájához kapcsolódó termékek milyen formában kerülnek majd a szurkolókhoz és a sportolókhoz.
A vendéglátók körében üdvözölhették Hajmási Éva paralimpikon, Világ-, és Európa bajnok kerekesszékes vívónőt, aki amellett, hogy jelenleg Kőbányán készül a tokiói olimpiára, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEKE kommunikációs munkatársa.

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget