Kezdőlap » Dr. Pap Sándor vezércikke

Dr. Pap Sándor vezércikke

play-sharp-fill

Dr. Pap Sándor választókerületi elnök vezércikkét közöljük teljes terjedelmében az Otthonunk Kőbánya újság legújabb számából.
Béke és biztonság


Boldog békeidők – három héttel ezelőtt még ebben éltünk. Aztán jött a háború, és néhány nap alatt írt át mindent, amit a hazánk, Magyarország és az otthonunk, Kőbánya helyzetéről gondoltunk a világban.


Higgadtságra és szakértelemre nagyobb szükségünk van most, mint eddig bármikor. Az ukrán-orosz háború a közvetlen szomszédunkban zajlik, ha Magyarországot belesodorják, a következményeit a bőrünkön fogjuk érezni. Akkor csatatér leszünk, a mi otthonunk, a mi életünk dől romba. Ezért nem az a kérdés számunkra, hogy melyik oldalra állunk a háborúban. Az az igazi kérdés: hogyan maradunk ki belőle. Számunkra az egyetlen helyes megoldás a béke!

Nap mint nap emberek ezrei, tízezrei özönlenek át a határon – kárpátaljai magyarok, ukránok és más nemzetek tagjai. Ami az életükből egy bőröndbe belefért, azzal menekülnek, minden mást hátrahagyva. Alapvető emberi kötelességünk segíteni nekik. Kőbánya egy emberként fogott össze, hogy segítsen, szívet melengető érzés ezt látni. Újra megmutattuk: erős, egységes közösség vagyunk!

Ennek az erős közösségnek az erejére számítottunk, amikor március 13-án megszerveztük az újhegyi Mélytónál a Békekoncertet. Úgy gondoltuk, ez a közösség együtt tud a legjobban segíteni. Nem csalódtunk: közel 10 millió forint gyűlt össze a jó ügyért. Köszönjük! Köszönjük, hogy eljöttek és köszönjük, hogy segítettek! Így együtt emberségből is jelesre vizsgáztunk.

Kőbánya csak akkor fejlődik tovább, ha béke van. Csak békében lehet rendelőket és iskolákat felújítani, utakat aszfaltozni, háborúban nem.

Kőbánya rendje és biztonsága csak akkor marad meg, ha béke van. Az otthonunk nyugalmát csak a béke biztosítja, ami háborúban szertefoszlik.

Kőbánya erős közössége, színes múltja, hagyományai csak békében léteznek.

Fejlődő egészségügy, megújuló intézmények és utak, alacsony adók és rezsiszámlák, alacsony munkanélküliség, gyarapodó családok, megbecsült nyugdíjasok – ezeket mind elveszítjük egy háborúval.

Mindezekért egyetlen dolgot tehetünk: meg kell védenünk az otthonunk, Kőbánya békéjét és biztonságát!

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget