Kezdőlap » Elkészült az új szakrendelő

Elkészült az új szakrendelő

play-sharp-fill

Befejeződött a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új szakrendelőjének építése. A beruházás 5,8 milliárd forintos kormányzati támogatásból valósult meg.A Maglódi út és a Lavotta utca sarkán álló új szakrendelő alapjait még 2018-ban rakták le, és az Egészséges Budapest Program keretében épült föl.

A program célja az volt, hogy központi forrásból újuljanak meg nemcsak a főváros, hanem Pest megye egészségügyi intézményei is. Az új szakrendelő bútorait, orvostechnikai eszközeit, illetve az informatikai rendszer beszerzését és kialakítását további kormányzati támogatásokból fogják majd fedezni.Stubnya Gusztáv, a kórház főigazgatója elmondta: Kőbánya és a XVII. kerület, valamint a Pest megyei agglomeráció egy részében lakó mintegy 240-250 ezer ember ellátásáért felelnek. A kórház működteti a X. és a XVII. kerületi, valamint a monori és a gyömrői szakrendelőt is.
Az új, 5500 négyzetméteres szakrendelőbe megkezdődött az eddig a kőbányai egészségházban, illetve a kórházban elhelyezett járóbeteg-ellátás átköltöztetése.


Forrás: pestbuda.hu

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget