Kezdőlap » Huszáros küzdelem a tűz ellen

Huszáros küzdelem a tűz ellen


Kőbánya idén is elismerte legkiválóbb tűzoltóit


Ünnepélyes állománygyűlésre készülhettek a kőbányai tűzoltók december elején. D. Kovács Róbert Antal polgármester és Marksteinné Molnár Julianna, a Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány elnöke idén is átadta az állomány legjobbjainak az elismeréseket. A jelölés szabályai szerint a három szolgálati csoport egy-egy kollégát javasolhatott, akik közül a parancsnokok döntötték el, ki legyen az Év Tűzoltója.

Idén a megtisztelő cím Gyüre Károly főtörzsőrmestert illette meg, két társa, Egri Ernő főtörzsőrmester, illetve Borbély László törzszászlós Kőbánya kiváló tűzoltója lett. A díjazottak 100 ezer, illetve 50-50 ezer forint jutalomban is részesültek. Üröm az örömben, hogy az ünnepelt Gyüre Károly nem lehetett jelent: a főtörzsőrmester koronavírusfertőzése miatt otthon maradt, de szerencsére már a karantén utolsó napját töltötte.

– Nagyon megtisztelő, hogy nekem szavazta meg a testület a címet. Mondhatom, a kollégák közül bárki megérdemelte volna a kitüntetést, mert egész évben mindenki remek munkát végzett – mondta lapunknak Gyüre Károly, aki húsz éve szolgál Kőbányán, korábban pedig a Magyar Honvédségnél is sofőrködött. Természetesen mindig vonzotta az izgalmas pálya, de vallja: amíg az ember nem ölti fel a tűzálló ruhát, nem tudja, miről is szól a munka. 

– Gyakran találkozunk azzal, hogy egy balesetben pillanatok alatt mennek tönkre életek, amit nem lehet elfogadni, de haza sem szabad vinni a terhét– magyarázta a főtörzsőrmester. – Ezért én inkább a szolgálat szép oldalát nézem. Azt, hogy segíthetünk az embereknek, és hogy minden egyes helyzetben gyors, pontos, egyedi és felelősségteljes döntéseket kell hozni.

Gyüre Károly számára duplán is emlékezetes 2021 vége: a háromgyermekes édesapának december elején született meg leányunokája. A család másik szeme fénye, az ötéves fiúcska pedig már érdeklődik a nagypapa szakmája iránt is, bár az még sokára lesz, mire együtt ülhetnek a szerkocsin. A kislegénynek addig be kell érnie a hadapródi feladatokkal, amiket a hagyományőrző huszár nagypapa mellett láthat el.

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget