Kezdőlap » Országgyűlési képviselőjelöltjeink bemutatása

Országgyűlési képviselőjelöltjeink bemutatása


Áder János köztársasági elnök 2022. április 3-ra írta ki a kilencedik szabad magyar országgyűlési választást.


Dunai Mónika országgyűlési képviselőjelölt:Dunai Mónika nyolc éve képviseli az Országgyűlésben a 14. választókerületben élőket, Kőbánya-Kertvárost, az Újhegyi lakótelep egy részét és Rákosmentét.


Önt mi köti lakóhelyünkhöz, a 14. sz. választókerülethez?

Az egész életem. Itt születtem, itt jártam iskolába, itt dolgozom. Kőbánya és Rákosmente fejlesztése a szívügyem volt mindig is. A kőbányaiakkal és D. Kovács Róbert Antal polgármester úrral való közös munkánk eredményeként Kőbánya dinamikus fejlődésnek indult az elmúlt években, de tudjuk jól, hogy számos feladat áll még előttünk. 

Melyek a legnagyobb eredmények az elmúlt évekből?

Ebben a nyolc évben soha nem látott mértékű állami támogatást sikerült választókerületünkbe hozni, amelynek az eredményei szemmel láthatóak a fejlesztések révén. Ezt szeretnénk folytatni. Modernizáltuk a Bajcsy kórházat, megépült a Kőbányai új járóbeteg szakrendelő, most kezdődik az Újhegyi orvosi rendelő felújítása, korszerűsítettük az Újhegyi Uszodát és bölcsődéinkben, óvodáinkban, iskoláinkban is folyamatosak a fejlesztések. Felgyorsítottuk az út- és vasútépítési programot, zajvédő falakat létesítettünk. Évről évre egyre több kültéri szabadidős parkot, játszóteret, zöldfelületet hoztunk létre. És szerencsére még hosszan lehetne folytatni a sort…

Milyen megvalósítandó tervei vannak?

Kiemelt célom a közbiztonság további javítása, a térfigyelő kamerarendszer bővítése, a kerékpárút-hálózat kiépítésének folytatása, a zajterhelés csökkentése.  Nagyobb tisztaságot szeretnék közterületeinken! Az illegális szemétlerakókat magasabb bírsággal kell sújtani. Fontos célom helyi intézményeink további korszerűsítése, bővítése, és a helyi civil szervezetekkel való együttműködés megőrzése.

Véleménye szerint mi a választás tétje?

A tét óriási: meg tudjuk-e őrizni és továbbfejleszteni a kőbányaiakkal és rákosmentiekkel  együtt a 2010 óta elért eredményeinket, vagy hagyjuk, hogy dinamikusan fejlődő, korszerű, otthonos, zöld kertvárosunkat ismét az elhanyagolás és mellőzés veszélye fenyegesse. Előre menjünk, ne hátra!

 

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget