Kezdőlap » Átmenetileg változik az 1-es villamos közlekedése

Átmenetileg változik az 1-es villamos közlekedése

play-sharp-fill

Több helyen is felújítják a vágányokat az 1-es villamos vonalán, ezért július 15-től 21-ig a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a pótlóbuszok haladását buszsáv segíti majd, így az autóval közlekedők hosszabb menetidőre számíthatnak. A BKK közölte: az 1-es villamos július 15-től, szombattól július 21-ig, péntekig két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion, illetve a Népliget és Kelenföld vasútállomás között közlekedik vágányfelújítás miatt, a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között az 1-es pótlóbusszal lehet utazni, mely az éjszakai autóbusz (901-es) megállóiban áll meg. Ebben az időszakban az 1A villamos nem jár.

A Kerepesi út és az Üllői út között a légkondicionált, alacsonypadlós pótlóbuszok gördülékeny haladását buszsáv segíti, így a Hungária körúton, illetve a Könyves Kálmán körúton korlátozásokra és lassabb haladásra kell számítania az autóval közlekedőknek – hívták fel a figyelmet.

Mint közölték, Kelenföld térségéből Újpestre, illetve a Göncz Árpád városközpont környékére történő utazások esetében az M4-es és az M3-as metrót, a Puskás Ferenc Stadion térségébe, illetve Zugló felé az M4-es és M2-es metrót, Észak-Pest felől Dél-Pest felé az M3-as metró igénybevételét javasolja a BKK.

Forrás: MTI/BKK

Fotó: bkk.hu

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget