Kezdőlap » Elérhető a gyermeket nevelők szja-visszatérítéséhez szükséges nyilatkozat

Elérhető a gyermeket nevelők szja-visszatérítéséhez szükséges nyilatkozat

play-sharp-fill

A NAV online felületén már elérhető a VISSZADO-nyilatkozat a gyermeket nevelők adó-visszatérítéséhez. A nyilatkozatot 2021. december 31-ig lehet benyújtani.
Online, (telefonon, tableten) is kitölthető, de postán és személyesen is benyújtható.
Amennyiben a NAV által ismert adatok teljes körűek, akkor a nyilatkozat benyújtására nincs szükség.
A gazdaság sikeres újraindításának köszönhetően a kormány úgy határozott, hogy tovább támogatja a gyermeket nevelőket és minden idők legnagyobb családoknak nyújtott adócsökkentését tette lehetővé.
A visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. Az adóvisszatérítést az alkalmazottak mellett a vállalkozók is megkapják, ha van gyermekük. Így a jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is. A gyermeket nevelő katás vállalkozók a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza.
Az SZJA-visszatérítés 1 millió 900 ezer szülőt érint és összesen 600 milliárd forintos támogatást jelent a gyermekeseknek. Jövő februárban minden dolgozó gyermekes szülő visszakapja az idén befizetett SZJA-t az átlagbér adószintjéig.

	
	
				
				
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget