Kezdőlap » Vigyázzanak értékeikre

Vigyázzanak értékeikre

play-sharp-fill

A halottak napja, az advent időszaka és a karácsony az emlékezés, az ünnepvárás, az örömteljes együttlét  mellett rengeteg tennivalóval is jár. A tolvajoknak sajnos remek lehetőség arra, hogy tilosban járjanak. Ezért sem árt megfogadni számos olyan biztonsági tanácsot, amelyre a rendőrség évről évre felhívja a lakosság figyelmét.

Legyen szó a temetőlátogatásról, vagy a karácsony előtti bevásárlásokról, mindenhol sok ember megfordul ilyenkor. Aki elmegy otthonról, ha rövid időre is, körültekintően zárja be az ablakokat, ajtókat. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön érdemes különös figyelmet fordítani az értékekre, amelyeket célszerű a bezárt táskában, illetve a kabát belső zsebében tartani, az ékszereket pedig a lehető legkevésbé feltűnően viselni. Aki kerékpárral megy a temetőbe, vagy gépkocsival indul vásárolni, lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót vegye igénybe. A járművet mindig gondosan le kell zárni, és nem árt külön is meggyőződni arról, hogy az utastérben nem maradt látható helyen semmi sem. A temetőbe látogatás alkalmával az idősebbek lehetőleg minél kevesebb készpénzt és értéket vigyenek magukkal, illetve minden korosztálynak ajánlott, hogy iratait és lakáskulcsát soha ne tartsa egy helyen – hiszen így a tolvajok megtudják, melyik lakást nyitja a kulcs. A PIN-kódot sem célszerű a bankkártya mellé leírni, érdemes azt megjegyezni. 

Ebben az időszakban már korán sötétedik, november folyamán a nyugdíjasoknak különösen érdemes odafigyelni a biztonságra. Az egységes 80 ezer forintos nyugdíjprémium minden nyugdíjasnak jár, és jókor jön az ünnepekre való készülődésben. Ez az összeg sajnos sok szélhámos, unokázós csaló és besurranó tolvaj fantáziáját is megmozgathatja. Ajánlott ezért a következő hetekben még körültekintőbbnek lenni, akinek pedig még nincs bankszámlája, annak elgondolkodni azon, hogy nyisson egyet. 

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget