Kezdőlap » Tolkien-napot tart szombaton az Országos Idegennyelvű Könyvtár

Tolkien-napot tart szombaton az Országos Idegennyelvű Könyvtár

play-sharp-fill

Egész napos családi programokkal és új Tolkien-gyűjteményével várja az érdeklődőket szombaton az Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK) és a Magyar Tolkien Társaság.   

A J.R.R. Tolkien munkásságát megidéző Tolkien-napon a Magyar Tolkien Társaság által letétbe helyezett csaknem 100 kötetes gyűjtemény átadása után előadások, workshopok, tolkieni ihletésű társasjátéksarok, különleges nyelvlecke, valamint kézműves foglalkozások és filmes replikák várják az érdeklődőket az Országos Idegennyelvű Könyvtárban – tájékoztatta az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) az MTI-t csütörtökön.
    

A látogatók készíthetnek tündeírásos emléklapot, megtanulhatják a tündehajfonás fortélyait, valamint részt vehetnek kvízjátékokban és közös éneklésben, de válogathatnak a Középfölde-vásár kínálta termékekből is. Emellett lesz gyöngyfűzés és könyvjelzőkészítés. 
    

Az OSZK tájékoztatója szerint a szórakoztató családi nap elősegíti az olvasás népszerűsítését, a kreativitás fejlesztését, támogatja a nyelvtanulás iránti igény kialakulását, az idegen nyelvű irodalom és a zeneművészet megismerését. 
    

Az OSZK szervezeti egységeként működő Országos Idegennyelvű Könyvtár a magyarországi nyilvános szakkönyvtárak egyik legfiatalabb intézménye, amelynek faladata az eredeti nyelvű, elsősorban kortárs világirodalmi, zenei és nyelvészeti tárgyú dokumentumok gyűjtése, valamint a magyarországi nemzetiségi könyvtárak koordinációja. Mindemellett közkönyvtári feladatokat is ellát az intézmény: rendszeresen szervez koncerteket, felolvasóesteket és könyvbemutatókat – áll a közleményben.

2024. április 4.

(MTI)

Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget
Facebook Pagelike Widget